Les empanadilles són fàcils de fer i amb un TRUQUI a la cocció poden resultar un plat lleuger. Aquest plat us pot servir per un pica-pica o per un sopar si les acompanyeu d’una amanida. I, si us en han sobrat, van molt bé per endur-vos-les amb la carmanyola a la feina o d’excursió...
Què les empanadilles us acompanyin!!!!
Ingredients per a16 empanadilles de cada tipus:
Empanadilles de botifarra negra:
1 paquet de pasta d’empanadilla (nosaltres utilitzem “La Cocinera”)
150 gr. De botifarra negra
1 o 2 pomes
100 gr. De formatge de cabra
1 grapat de pinyons.
1 rajolí d’oli
Llavors de sèsam
1 ou batut.
Primer que tot escalfarem el forn a 180º amb foc a dalt i a baix.
Pelarem la botifarra i l’esmicolarem. Ho farem també amb la poma i barrejarem els dos aliments. Desprès ho passarem tot per la paella uns pocs minuts amb un rajolí d’oli. Ho traurem i hi barrejarem el formatge de cabra i els pinyons. A continuació sobre cada obleia de pasta d’empanadilla col·locarem una mica de farcit i les tancarem amb l’ajut d’una forquilla. Tot seguit les pintarem amb l’ou batut i les espolsarem amb les llavors de sèsam
Finalment, les ficarem al forn i quan les vegem rosses ja estaran.
Empanadilles de tonyina:
1 paquet de pasta d’empanadilles
2 llaunes petites de tonyina o 1 mitjana (al natural o amb oli)
2 ous durs
2 o 3 cullerades de salsa de tomàquet fregit.
Un rajolí d’oli.
Llavors de sèsam
1 ou batut
Primer que tot escalfarem el forn a 180º amb foc a dalt i a baix. Barrejarem els ous durs amb la tonyina i la salsa de tomàquet. Ho aixafarem amb una forquilla. Amb aquesta farsa omplirem les obleies i les hi donarem forma d’empanadilla. Quan les tinguem totes les pintarem amb ou batut i hi ficarem unes llavors de sèsam per sobre. Tot seguit al forn i quan estiguin rosses les retirem.
Que vagi de gust i.... fins la pròxima!!!!
Que bones!i és clar, al forn segur que queden molt més lleugeres... aviat ens acompanyaran
ResponEliminaNosaltres les vam fer per un dinar familiar d'aquests que poses un PICAPICA i després fas plat i les de buti van volar en un PISPAS... Tenen un nosequé que triomfa....Gràcies per comentar i cuinar
ResponElimina