diumenge, 22 de gener del 2012

EMPANADILLES AL FORN

Avui farem unes empanadilles clàssiques i unes altres de més originals, unes les omplirem amb tonyina i les altres amb botifarra negra, poma i pinyons.

Les empanadilles són fàcils de fer i amb un TRUQUI a la cocció poden resultar un plat lleuger. Aquest plat us pot servir per un pica-pica o per un sopar si les acompanyeu d’una amanida. I, si us en han sobrat, van molt bé per endur-vos-les amb la carmanyola a la feina o d’excursió...
Què les empanadilles us acompanyin!!!!


Ingredients per a16 empanadilles de cada tipus:

Empanadilles de botifarra negra:

1 paquet de pasta d’empanadilla (nosaltres utilitzem “La Cocinera”)
150 gr. De botifarra negra
1 o 2 pomes
100 gr. De formatge de cabra
1 grapat de pinyons.
1 rajolí d’oli
Llavors de sèsam
1 ou batut.

Primer que tot escalfarem el forn a 180º amb foc a dalt i a baix.

Pelarem la botifarra i l’esmicolarem. Ho farem també amb la poma i barrejarem els dos aliments. Desprès ho passarem tot per la paella uns pocs minuts amb un rajolí d’oli. Ho traurem i hi barrejarem el formatge de cabra i els pinyons. A continuació sobre cada obleia de pasta d’empanadilla col·locarem una mica de farcit i les tancarem amb l’ajut d’una forquilla. Tot seguit les pintarem amb l’ou batut i les espolsarem amb les llavors de sèsam
Finalment, les ficarem al forn i quan les vegem rosses ja estaran.

Empanadilles de tonyina:

1 paquet  de pasta d’empanadilles
2 llaunes petites de tonyina  o 1 mitjana (al natural o amb oli)
2 ous durs
2 o 3 cullerades de salsa de tomàquet fregit.
Un rajolí d’oli.
Llavors de sèsam
1 ou batut

Primer que tot escalfarem el forn a 180º amb foc a dalt i a baix. Barrejarem els ous durs amb la tonyina i la salsa de tomàquet. Ho aixafarem amb una forquilla. Amb aquesta farsa omplirem les obleies i les hi donarem forma d’empanadilla. Quan les tinguem totes les pintarem amb ou batut i hi ficarem unes llavors de sèsam per sobre. Tot seguit al forn i quan estiguin rosses les retirem.

Que vagi de gust i.... fins la pròxima!!!!

2 comentaris:

  1. Que bones!i és clar, al forn segur que queden molt més lleugeres... aviat ens acompanyaran

    ResponElimina
  2. Nosaltres les vam fer per un dinar familiar d'aquests que poses un PICAPICA i després fas plat i les de buti van volar en un PISPAS... Tenen un nosequé que triomfa....Gràcies per comentar i cuinar

    ResponElimina