Avui us presentem un postre fresc que vam fer l'altra nit.
Normalment, la nit de Reis rebem família a casa i preparem un sopar una mica especial. Tothom està ja una mica cansat de tantes festes i la gana no acompanya, així que resulta dificil triar un menú nocturn atractiu.
Aquest any estem experimentant amb els dolços i no sabíem que fer per les postres. La Mercè ens va suggerir un pastís o flam de pinya que ella sempre fa i que té molt èxit. És fàcil de fer i els ingredients els podem trobar en qualsevol supermercat. Si no ens van enganyar, tothom va dir que estava molt bo. Mireu com va quedar!
Normalment, la nit de Reis rebem família a casa i preparem un sopar una mica especial. Tothom està ja una mica cansat de tantes festes i la gana no acompanya, així que resulta dificil triar un menú nocturn atractiu.
Aquest any estem experimentant amb els dolços i no sabíem que fer per les postres. La Mercè ens va suggerir un pastís o flam de pinya que ella sempre fa i que té molt èxit. És fàcil de fer i els ingredients els podem trobar en qualsevol supermercat. Si no ens van enganyar, tothom va dir que estava molt bo. Mireu com va quedar!
Ingredients:
1 pot gran de pinya natural en conserva.
9 cullerades de sucre (nosaltres n’hem ficat 6 i ha quedat bé)
¼ de litre de nata per muntar.
2 sobres de gelatina de llimona.
Sucre cremat pel motlle.
Procediment:
El segon pas és muntar la nata que prèviament ha estat una mitja hora al congelador, també posem al congelador el recipient on després la muntarem. D’aquesta forma la nata se’ns munta més ràpid i més fàcilment. Un cop muntada la afegirem poc a poc la pinya triturada.
A part, posarem el suc al foc i quan comenci a bullir traurem la cassola i hi afegirem la gelatina, remenant fins que la gelatina es dissolgui completament. Un cop fet aixó posarem en un recipient aquesta barreja i la pinya triturada amb la nata.
Ho abocarem tot en un motlle amb sucre cremat i ho deixaerm dues hores a la nevera com a mínim per a que solidifiqui, la textura que queda és la d''un flam. Passat aquest temps, ho desmotllem i ja està llest per servir.
TRUQUI: Si el tenim 24 hores a la nevera serà més bo encara.
Oh!! Us va quedar molt bé!! Jo vull també la recepta del pastís d'ametlla i mandarina!!
ResponEliminaGràcies Merchild pels ànims i per tastar els nostres invents i reinvents
ResponEliminaAviat penjarem el pastis que dius... La setmana que ve, segur!
Holaaaaa, com tarda aquesta nova entrada... estem esperant ansiosos nous plats.. paracuán????
ResponElimina