divendres, 23 de març del 2012

MUSCLOS AMB TOMÀQUET I CEBA

Aquest plat és una bona opció pe un sopar lleuger i nutritiu. Queda molt millor si els musclos són frescos, però si no hi ha opció congelats també passen. Es pot fer una variant amb sèpia, però cladria posar la sèpia primer una bona estona amb ceba i tomàquet, per finalment afegir els musclos.

Ingredients

1 kilo de musclos
4 tomàquets madurs
1 ceba
1 pebrot verd
1 got de vi blanc
1 got de brou de peix o mitja pastilla de caldo de peix desfeta en aigua
sal, pebre, oli d'oliva i julivert (opcional)

Procediment

Netejar els musclos i fer-los al vapor, simplement que s'obrin ja que els acabarem de coure amb el sofregit, reserva-los. En una cassola posem una mica d'oli -molt poquet- amb la ceba i una mica de sal, amb el foc molt lent  anem remenant fins que es posi una mica transparent, llavors hi afegim el tomàquet ben ratllat, rectifiquem de sal, afegim un polsim de pebre i el vi blanc.

Un cop s'ha reduit la salsa (uns 10 minuts després) podem ja afegir els musclos, un got d'aigua i mitja pastilla de caldo de peix. Ho tapem ben tapat fins que entri de nou en ebullició i en aquest moment destapem per que la salsa vagi reduint fins quedar com a la imatge.

Finalment podem espolvorejar-los amb una mica de pebre o julivert 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada