"La primavera ha venido y nadie sabe cómo ha sido", estornuts, picor als ulls, mucositats diverses i flors, moltes flors de color rosat. Malgrat la primera part (la dels inconvenients), la primavera resulta una estació propicia per redescobrir-nos i veure com el nostre cos ha canviat amb l'hivern (és un bon moment per plorar SNIF! SNIF!).
Avui triaré una crema de carabassa que a nosaltres ens agrada moltíssim, fins i tot la Maria gaudeix d'aquesta recepta, però ella s'hi posa, enlloc de llavoretes, crema de llet i un bon raig d'oli d'oliva.
Ingredients
1/2 Carabassa llarga
2 porros
1 poma golden
1 patata petita
sal, pebre i oli d'oliva extra verge
Opcional: sèsam, pipes de carabassa, llavors d'amapola i anous.
Procediment
Posem en una cassola alta cuatre dits d'aigua amb una cullerada de sal i ho portem a ebullició. En quant comença a bullir hi posem la carabassa a daus, els porros a rodanxes primes, la patata i la poma també a daus, afegim una mica d'oli d'oliva i ho tameps per a que vagi bullint a foc mig. Passats uns 15 minuts comprovarem que tot estigui ben bullit i procedirem a triturar-ho amb la batedora elèctrica. Un cop triturat hio tastarem de sal i si es necessari rectificarem.
Per servir tenim diverses opcions, a nostaltres ens agrada molt posar-hi llavoretes diverses i fruits secs ( i fins i tot una mica d'avena que és molt bona per la pell i per la gana ja que és molt saciant) i després un bon raig d'oli d'oliva extra verge. Un altra opció és la versió més infantil que consisteix en posar-hi una mica de crema de llet, uns picatostes de pa i un raig d'oli d'oliva extra verge.
Bon apetit
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada