diumenge, 13 d’octubre del 2013

BRAÇ DE GITANO DE CREMA









INGREDIENTS:

Per la massa: 
4 ous
80 gr de farina de patata
47 gr de farina de blat
llevat químic (mig sobret)

Per la crema:
2 sobre de "tamatina" Royal
3 ous
1 litre de llet
1 bastonet de canyella
la pell d'una llimona mitjana
6 cullerades de sucre plenes.

Primer farem la crema perquè és necessari que aquesta estigui freda per fer el braç de gitano. Ficar en un bol mig litre de llet, els 3 ous sencers, les 6 cullerades de sucre i els sobres de "tamatina". Barregeu-lo amb la batedora i reservar. En una cassola fiqueu mig litre de llet, la pell de la llimona (mireu que no us quedi enganxat el blanc perquè amargeix) i la canyella. Seguidament fiqueu el recipient al foc. Quan estigui a punt de bullir aboqueu la barreja anterior que hem reservat i anirem remenant sense parar fins que la textura sigui l'adequada. Pel braç de gitano ha de ser ben espesa. Quan veguem que està ja feta la ficarem en un bol i quan estigui tèbia la introduïrem al frigorífic.

Per la pasta del braç de gitano primer batrem les clares dels 4 ous a punt de neu (a màquina o a mà) i seguidament les reservarem. Després batrem els rovells de l'ou amb el sucre fins que es vegi blanca la barreja ( a màquina o a mà). A continuació afegirem les farines tamissades i el llevat i ho amassarem. Després hi afegirem les clares a punt de neu a poc a poc i remenant de dalt a baix. 
Preparar el forn a 200 graus. En una safata ficarem paper sulfuritzat i estendrem la massa ben repartida i mirant que tingui un mateix gruix. Seguidament la introduïrem al forn i la deixarem coure uns 10 minuts aproximadament.
Quan estigui feta la treurem del forn i l'abocarem damunt d'un drap de cuina que estarà lleugerament mullat de forma que quedarà el paper sulfuritzat a damunt i la massa sobre el drap. Treurem el paper sulfuritzat poc a poc i, amb cura a continuació, enrotllarem la massa amb el drap per donar-li forma. Després de tenir-la enrotllada uns instants la tornarem a la posició inicial, l'omplirem de crema i anirem fent el rotllo ajudats del drap.(deixeu l'espai d'un dit sense plenar a les vores perquè sinó la crema es sobreeixirà)
Per acabar, i si voleu que us quedi ben xocant, podeu ficar a sobre una mica de sucre i cremar-lo.

Bon profit!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada