diumenge, 6 d’octubre del 2013

TARTE AUX POMMES


Aquest cap de setmana hem descobert una recepta meravellosa i gens calòrica per entrar a la tardor. Encara que la fresca a durat un "Jesús" i ja tornem a patir una gens agradable calor estiuenca en ple temps de boniatos.





INGREDIENTS:

Pâte Brisée: 250 gr. de farina, 125 gr. de mantega, 15 gr de sucre, un polsim de sal, 3,5 gr. d'aigua i 3,5 gr. de llet.
Compota de poma: 800 gr. de pomes, 1/2 llimona, 120 gr. d'aigua, 40 o 70 gr. de sucre, 1 branca de vainilla (opcional).
3 o 4 pomes per tallar-les i cobrir la "tarte" i un sobre de cobertura per napar-la.

PROCEDIMENT:

Barregeu la farina, la mantega (si està una mica tova millor) i el sucre a l'amasadora. Quan estigui ben barrejat fiqueu-li la sal, l'aigua i la llet. Quan observeu que la massa es despega de la paret del recipient de l'amasadora vol dir que ja està feta. Feu una bola i reserveu-la al frigorífic 30 minuts.

En una cassoleta fiqueu les pomes tallades a quadrets, l'aigua, el sucre, el suc de mitja llimona i la vainilla. Tapar i cuinar a foc lent fins que pràcticament l'aigua s'hagi evaporat. Tot seguit, retirar la vainilla i batre fins arribar a fer una pasta suau.
Estirar la massa amb un corró  i ficar-la en el motlle (de fer quitxes) sucat amb mantega. Retirar la pasta que sobrepassi el motlle. Punxar amb una forquilla la base de pasta i omplir amb la compota. No n'heu de ficar massa compota perquè quedarà tova la tarta. Heu de fer una petita capa.

Seguidament talleu en trossos fins i en forma de mitja lluna les 3 o 4 pomes. Aneu-les col·locant tal com veieu al dibuix. La superfície ha de quedar ben ple de pomes (no us faci por)
Fornejar a 200 graus durant 30 o 40 minuts i finalment napar la tarta amb cobertura.

A nosaltres ens agrada més l'endemà d¡haver-la fet. La posem a la nevera (tapadeta amb paper film) i està deliciosa per esmorzar amb un cafetó o per postres amb una copeta de cava.

Bon apetit mes amis!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada