divendres, 25 d’octubre del 2013

LLOM AMB PINYA

Cada any al dia de Reis tenim a taula el llom amb pinya, és un plat refrescant que es pot preparar la víspera i queda molt bé abans de menjar-nos el "Roscó de Reis". Després dels excessos de les festes un plat amb pinya depurativa resulta fàcil de digerir. Espero que us animeu a preparar-lo.




Ingredients: ( per 12 persones)

40 talls de llom
2 pots de pinya amb almívar
4 cebes
600 ml de nata per cuinar
farina, sal i prunes seques
picada d'ametlles (amb ametlles, pa torrat, all, julivert  i una mica d'aigua)
sal

procediment:

Fregir la ceba a foc lent fins que quedi caramelitzada (preservar en una safata al forn). Salar i enfarinar el llom i fer-lo en una paella volta i volta. Un cop fet posar-lo en la safata de forn juntament amb la ceba. Un cop ho tingueu ficat a la safata fiqueu la pinya en almívar i le prunes de forma com a la foto. Regar-ho tot amb el suc de la pinya, la nata líquida i la picada.
Posar-ho al forn a 180-150 graus que ja el tindrem precalentat. En 20 o 25 minuts estarà fet ( aneu-ho 
controlant perquè els forns no són tots iguals)

Truqui: d'un dia cap a l'altre està més bo!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada